Recept

Witte rijst koken

witte rijst

Het koken van witte rijst is een vrij eenvoudig proces. Dit is de nanier die ik van mijn ouders heb geleerd.

Benodigdheden:

Witte rijst
Water
Pan met deksel

Stappen:

Meet de gewenste hoeveelheid rijst af. Over het algemeen wordt een verhouding van 1 kopje rijst met 1,5 kopjes water. Dit kan wel verschillen met wat voor rist je gaat koken. Soms is het wat meer en bi andere soorten wat minder.
Spoel de rijst af onder koud water in een zeef of vergiet totdat het water helder is.
Doe de rijst en het water in de pan en breng het aan de kook op hoog vuur.
Zodra het water begint te koken, zet je het vuur laag en dek je de pan af met een deksel.
Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken. Open de pan niet tussendoor om te voorkomen dat er stoom ontsnapt.
Zet het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten rusten met de deksel op de pan, zodat de rijst kan stomen en de korrels volledig gaar worden.
Na deze stappen is je witte rijst klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *