Chocolat chips cookies

Ik had zin om wat koekjes te maken en ik kwam na wat zoeken dit recept bij “Rutger Bakt”tegen en eht leuk me wel leuk kom het ook even hier op te schrijven. Is een leuk recept die je zo kan maken.

Ingredienten

  • Voor het deeg
  • 140 gr boter, op kamertemperatuur
  • 110 gr suiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 210 gr bloem
  • ¾ tl baking soda
  • 200 gr pure chocoladecallets of grof gehakte pure chocolade

Bereiding: Chocolate chip cookies

Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel. Mix het ei er kort door. Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar. Doe als laatst de chocoladestukjes erbij en meng tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd van het deeg plakjes van 1,5-2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

LINK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.