Soja gember kip
Makkelijk gerecht met soja suas en kippenbouten
Ingredienten
Ingredienten:
- 3 kippenbouten
- 600 ml kikoman sojasaus
- 100 donkere soja saus
- 60 gram suiker
- 2 laurierblaadjes
- 3 stuks steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 2 cm gember
- 3 sjalotjes
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 200 ml water
- 3 stengels bosui
BEREIDING:
Mak de kippenbouten schoon en laat ze uitlekken.
Schil de gember en kneus hem. Snij de sjalotjes in plakjes.
Doe wat olie in een pan en fruit de gember en sjalotjes in de pan. Giet de boulin er bij en dan kan je alle ingredienten er bij doen.
Breng het aan de kook en zodra het kookt kan je het op een laag vuurtje zetten en de deksel op de pan doen.
Laat dit ongeveer een half uur (30 minuten) sudderen en draai af en toe de kippenbouten om.
Kippenbouten uit halen en dit kan je warm en als een koud bij gerechten serveren.
Chocolat chips cookies
Ik had zin om wat koekjes te maken en ik kwam na wat zoeken dit recept bij “Rutger Bakt”tegen en eht leuk me wel leuk kom het ook even hier op te schrijven. Is een leuk recept die je zo kan maken.
Ingredienten
- Voor het deeg
- 140 gr boter, op kamertemperatuur
- 110 gr suiker
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 210 gr bloem
- ¾ tl baking soda
- 200 gr pure chocoladecallets of grof gehakte pure chocolade
Bereiding: Chocolate chip cookies
Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix in enkele minuten tot een romig en luchtig geheel. Mix het ei er kort door. Voeg de bloem en baking soda toe aan het botermengsel en kneed door elkaar. Doe als laatst de chocoladestukjes erbij en meng tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een rol met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd van het deeg plakjes van 1,5-2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in 12-17 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Villa massa tonic
Ingrediënten
- 40 ml Villa Massa LImoncello
- 150 ml tonic (bijv. Thomas Henry)
- ijsblokjes
- topje verse basilicum
Bereidingswijze
Schenk de Villa Massa in een met ijs gevuld wijnglas.Vul aan met de tonic. Roer even en garneer met een topje basilicum.
Garnering
Beetje basilicum als garnering
Licor Balón 43
INGREDIËNTEN
- 35 ml Licor 43 Original (1 deel / 1 ⅓ oz)
- 100 ml bruisend water (3 delen / 3 ½ oz)
- Het sap van een halve citroen
- IJsklontjes
- Garnering: Citroen- en sinaasappelschijfjes
METHODE
- Schenk de Licor 43 Original en het citroensap in een met ijs gevuld Licor 43 glas
- Voeg 100 ml bruisend water toe
- Roer kort en garneer met een citroenschijfje en sinaasappelpartje.
Een makkelijk pompoenrecept
[amd-zlrecipe-recipe:1]
Pittige pompoensoep
[amd-zlrecipe-recipe:2]
Chinese leeuwenkop gehaktball
[amd-zlrecipe-recipe:3]