recept

Soja gember kip

Makkelijk gerecht met soja suas en kippenbouten

Ingredienten

Ingredienten:

  • 3 kippenbouten
  • 600 ml kikoman sojasaus
  • 100 donkere soja saus
  • 60 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stuks steranijs
  • 2  kaneelstokjes
  • 2 cm gember
  • 3  sjalotjes
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 200 ml water
  • 3 stengels bosui

BEREIDING:

Mak de kippenbouten schoon en laat ze uitlekken.

Schil de gember en kneus hem. Snij de sjalotjes in plakjes.

Doe wat olie in een pan en fruit de gember en sjalotjes in de pan. Giet de boulin er bij en dan kan je alle ingredienten er bij doen.

Breng het aan de kook en zodra het kookt kan je het op een laag vuurtje zetten en de deksel op de pan doen.

Laat dit ongeveer een half uur (30 minuten) sudderen en draai af en toe de kippenbouten om.

Kippenbouten uit halen en dit kan je warm en als een koud bij gerechten serveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *