Uncategorized

Help Tom en Paulien

Bij elke menu c die we verkopen doneren we 2 euro

Na een fantastische wereldreis zijn ze begin maart, tijdens de laatste paar dagen van deze droomtrip, verzeild geraakt in een nachtmerrie.

Onze vrienden zijn betrokken geraakt bij een ernstig ongeval in Thailand. Zij hebben met hun auto een aanrijding gehad met een scooter waarop drie meisjes zaten. Tom en Paulien zijn lichamelijk in orde, maar op dit moment ligt één van deze meisjes in het ziekenhuis en vecht voor haar leven.. Hoe het allemaal gaat aflopen is nu nog onduidelijk. Wat in elk geval wél bekend is, is dat er enorm veel schade is aangericht en dat Tom en Paulien jullie hulp hard nodig hebben.

Naast de extreme zorgen die ze hebben om het meisje en haar familie, komen er nu ook financiële zorgen bij.

Ze kunnen het land vanwege het juridische traject niet verlaten en het laatste geld is overgemaakt naar de advocaten, die druk bezig zijn om alle mogelijke scenario’s zo snel mogelijk te tackelen. Het Thaise rechtssysteem werkt anders dan het Nederlandse rechtssysteem en dus zijn ze verstrengeld geraakt in een groot, lang en duur juridisch traject.

Ze hebben te maken met torenhoge kosten voor de advocaat, de potentiele rechtszaak en de schadevergoedingen aan de familie, maar in de tussentijd lopen hun vaste lasten in Nederland gewoon door en hebben ze allebei geen inkomen. Er moeten nieuwe tickets naar huis worden geboekt en verder moeten ze gewoon leven in Thailand (maar gelukkig is het niet het duurste land en vallen deze kosten nog mee).

De reisverzekering van de FBTO weigert iets te dekken, of überhaupt mee te denken.
Gemaakte afspraken worden niet nagekomen en het lijkt alsof ter plekke voorwaarden worden verzonnen.

In het meest gunstigste geval kunnen Tom & Paulien snel naar huis. In het meest vervelende geval zitten ze voor de komende maanden muurvast in Thailand. In ieder geval zitten ze nu al met enorme kosten. Dit wordt alleen maar meer.

Ze hebben jullie hard nodig. Alle beetjes helpen. We begrijpen als geen ander dat de Corona crisis zijn tol eist en dat het voor iedereen waanzinnig moeilijke tijden zijn. We hopen echter in totaal 4000 mensen te bereiken die een tientje kunnen en willen missen.

Als dit ons lukt, dan zijn Tom en Paulien uit hun financiële problemen. Help jij ons mee?