Gepost op

Chinese leeuwenkop gehaktball

Chinese leeuwenkop gehaktball
Rate this recipe

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 1 hour

Total Time: 1 hour, 20 minutes

Category: Hoofdgerecht

Cuisine: Chinees

Yield: 6

Ingredients

  • 500 gram varkensgehakt
  • 4 lepel rijstwijn
  • 3 lepel lichte sojasaus
  • 1 lepel donkere sojasaus
  • 0.5 lepel zout
  • 1 lepel suiker
  • 0.5 lepel geraspte gember
  • 1 lepel aardappelmeel
  • 15 waterkastanjes, klein gehakt.
  • 3 eieren
  • 100 gram panko
  • 0.5 lepel sesamolie
  • zonnebloem olie

Instructions

  1. Meng gehakt, lichte sojasaus, donkere sojasaus, zout, suiker, gember, ui, water, en aardappelmeel in een grote kom en meng goed
  2. Voeg de waterkastanjes en eieren in 3 delen toe en mix het gehakt goed door.
  3. Voeg de panko en sesamolie er aan toe en meng het, maak er mooie gehaktballen van
  4. Pak een pan met antiaanbaklaag en giet de olie er in, bak de gehaktballen mooi bruin.
  5. Doe de gehaktballen in een grote schaal en stoom ze gaar (ongeveer 40 minuten)
  6. Eet smakelijk!
https://dynastyonline.nl/2018/02/19/chinese-leeuwenkop-gehaktball/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *