Recept: Bubble tea

Bubble tea is in Azië een heel populair drankje en wordt hier ook steeds bekender. Het is gemaakt van thee met tapiocaparels, en soms ook met melk en/of vruchtensiroop erbij. Tapiocaparels zijn gemaakt van cassave en hebben weinig smaak. De parels zijn een beetje gummie-achtig en geven een leuke structuur aan de thee.

Recept: Bubble tea

Ingredients

  • 1 eetlepel thee groene thee
  • 250 ml. water kokend
  • 250 ml. melk
  • 2 eetlepel suiker
  • 2 eetlepel bloem tapiocaparels
  • 250 ml water om de parels te koken

Instructions

  1. Zet hele sterke (100 ml) groene thee en laat dit afkoelen in de koelkast.
  2. Tip: Het zout bij het koken van de parels kan vervangen worden door suiker. Zo krijgen de parels een zoet smaakje. Ook kan de suikersiroop vervangen worden door een vruchtensiroop, om de bubble tea een vruchtensmaakje te geven.
  3. Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Dit is je suikersiroop. Gebruik hier zo veel van als je zelf lekker vindt. Je kan dus meer of minder maken, zolang je maar gelijke delen water en suiker gebruikt.
  4. Doe de thee, melk en suikersiroop in een cocktailshaker of blender. Schud (of blend) tot je een schuimig mengsel hebt. Doe een schepje van de tapiocaparels in een glas en schenk hier het schuimige theemengsel op.

No comments yet.

Geef een reactie

dynasty